loading icon

Suomi100km -tarina

Suomi100km -tarina

 

Suomi100km on liikuntatapahtuma, jossa liikutaan yhdessä, ylitetään itsensä sekä juhlistetaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta. Tapahtuman idean takana on aktiivinen Lotta Stenholm. Hän rakastaa liikkumista ja vaihtaa kuulumiset ystävien kanssa mieluimmin lenkkipolulla kuin kahvittelun merkeissä. 

Työssään fysioterapeuttina Lotta auttaa ihmisiä voimaan hyvin liikunnan avulla. Järjestämällä liikuntatapahtuman hän halusi saada mahdollisimman paljon ihmisiä yhdessä liikkeelle nauttimaan liikunnan ilosta. Hän halusi järjestää liikuntatapahtuman, johon kuka tahansa voi osallistua, huolimatta lähtökunnosta tai liikuntamuodosta. Kun Suomen juhlavuoden kunniaksi haettiin tapahtumien järjestäjiä, loksahtivat kaikki palaset kohdilleen.

Arkiliikunnalla on ollut merkittävä osa suomalaisessa kulttuurissa, siksi itsenäisyyden kunniaksi järjestetty liikuntatapahtuma juhlistaa tätä vuotta täydellisesti. Suomessa pitkien välimatkojen vuoksi liikkuminen on ollut osa arkea, kouluun hiihdettiin ja kilometrien päähän käveltiin tapaamaan ystäviä ja sukulaisia. Vuosien saatossa pinnalle on noussut uusia ja erilaisia lajeja, mutta pintansa pitävät edelleen kävely, pyöräily ja juokseminen. Liikunta tarjoaa suomalaisille iloa, onnistumisia, yhteisöllisyyttä ja ennen kaikkea terveyttä vuosikymmenestä toiseen.

Suomi100km tapahtumaa on järjestetty vuoden 2016 alusta asti, suomalaisella sisulla ja yhdessä tehden. Siihen on ottanut osaa niin ystäviä, perhettä, opiskelijoita että yhteistyökumppaneita. Edes Lotan perheenlisäys ei ole hidastanut tahtia ja pieni poika saapuikin maailmaan sopivasti juhlavuoden alussa.

Suomi100km - liikutaan yhdessä Suomen juhlavuotta kunnioittaen.

Facebook
Instagram